یکی از محبوبترین راههای لاغری و کاهش وزن در دنیای امروزی، استفاده از قرصهای لاغری است که لزوماً پسزمینه تایید شده علمی ندارند اما بهواسطه مواد تشکیلدهندهشان، میتوانند روی کاهش وزن ما تأثیر بگذارند. یکی از داروها، قرص لاغری بلوبری است که در ایران هم مصرفکنندگان زیادی دارد.
فهرست مطالب
قرص بلوبری چیست؟
قرص بلوبری از انواع قرص گیاهی لاغری از عصاره میوه بلوبری تشکیل شده که تا با بالا بردن دمای بدن، چربیسوزی را افزایش دهد و اشتهای فرد را کنترل کند. این قرص همچنین در ترکیبات خود از مواد Adaptogens برخوردار است که به بهبود عضلهسازی در بدن کمک میکند و کاهش ذخایر چربی بدن هم نقش دارد.
این قرص که از شکل کپسولیمانندی برخوردار است، عموماً برای افرادی که دچار استپ وزنی شدهاند، پیشنهاد میشود. طبق گزارشات، آنتیاکسیدانهای موجود در قرص بلوبری، نحوه ذخیره قند در بدن را تغییر میدهد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را کمتر میکند.
با وجود اینکه روشهای سالمتر بسیار زیادی برای گذراندن دوره استپ وزنی وجود دارد، بسیاری از افراد در ایران بهسراغ قرص بلوبری میروند و آن را تأثیرگذار میدانند.
خواص میوه بلوبری برای لاغری چیست؟
تحقیقات حیوانی انجامشده در چند دهه اخیر نشان میدهد که بلوبری خواص بسیار زیادی برای سلامتی و کاهش وزن دارد و میتواند با کاهش چربی و سطح قند خون، خبر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را کاهش دهد. در ادامه بیشتر به خواص بلوبری برای لاغری اشاره میکنیم:
خواص آنتیاکسیدانی
آنتیاکسیدانهای موجود در بلوبری به واسطه انتوسیانینی که در این میوه وجود دارد، به کاهش چربی شکم و چربیهای اطراف اندام بدن کمک بسیار زیادی میکنند.
کاهش فشار خون
فلاونوئیدهای موجود در بلوبری فشار خون را کاهش میدهند و اعصاب را آرامتر میکنند. همین موضوع جریان خون روانتر را به همراه خواهد داشت که نهتنها باعث کاهش چربی میشود، بلکه با پایین آمدن سطح قند خون، متابولیسم را بیشتر میکند.
ویتامین C و فیتوکمیکالها
فیتوکمیکالهای موجود در بلوبری که رنگ آبی به این میوه میبخشند، تقویتکنندههای بسیار قدرتمندی هستند که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهند و به حفظ وزن کمک میکنند.
جدا از این موضوع، بلوبری ویتامین C بسیار بالایی دارد که به خودی خود، فرایند از دست دادن سلولهای چربی را تسریع میبخشد.
دمنوش بلوبری
مصرف بلوبری بهشکل دمنوش و چای هم تأثیرات بسیار زیادی روی کاهش وزن دارد. این نوشیدنی بهواسطه آنتیاکسیدانها و فلاونوئیدهای بسیار زیادش، متابولیسم سلولهای چربی را بیشتر میکند.
عوارض قرص بلوبری چیست؟
قرصهای لاغری راهحل جادویی و حتی سالمی نیستند که بخواهید به سراغشان بروید و تنها تحت نظارت و با تجویز پزشک یا متخصص تغذیه باید مصرف شوند. درست مثل هر داروی لاغری دیگری، مصرف قرص لاغری بلوبری هم عوارضی را به همراه دارد که در ادامه بیشتر به آن اشاره میکنیم:
مشکلات گوارشی
قرص بلوبری با واسطه فیبر بالا و آنتیاکسیدانهایی که دارد، میتواند مشکلات گوارشی مثل اسهال، یبوست، درد معده و حالت تهوع را بههمراه داشته باشد و دستگاه گوارش را تحریک کند.
افت قند خون
در افراد مبتلا به دیابت، مصرف قرص لاغری بلوبری قند خون را به میزان خطرناکی پایین میآورد. این میوه به طور طبیعی سطح قند خون را کاهش میدهد و ترکیب آن با داروهای دیابتی عوارض خطرناکی را برای بیمار بههمراه خواهد داشت.
مشکلات کبدی
در برخی موارد مصرفکنندگان گزارشهایی درباره مشکلات کبدی حاصل از مصرف این دارو را منتشر کردهاند. هنوز دلیل مشخصی برای این موضوع وجود ندارد اما احتمال میرود که تداخلات دارویی باعث ایجاد این عارضه باشد.
واکنشهای آلرژیک
افرادی که به خانواده توتها حساسیت دارند، ممکن است بعد از مصرف قرص بلوبری واکنشهای آلرژیکی مثل کهیر، خارش، تورم و تنگی نفس را تجربه کنند
سردرد و سرگیجه
از آنجایی که قرص بلوبری قند خون را کاهش میدهد، مصرف طولانیمدت آن علائمی مثل سردرد و سرگیجه مداوم را برای فرد به همراه دارد.
چه افرادی نباید قرص بلوبری را مصرف کنند؟
اگر در گروههای زیر قرار میگیرید، نباید به سراغ قرص بلوبری بروید یا در بهترین حالت، باید تحت نظارت پزشک این قرص لاغری را مصرف کنید:
- افرادی که بیماریهای قلبی ریوی دارند
- افرادی که به سیروز کبدی مبتلا هستند
- افرادی که نارسایی کلیه یا ریه دارند
- افرادی که به افسردگی مبتلا هستند
- زنان باردار
- زنان شیرده
- افرادی که با بیماریهای زمینهای جدی مواجهاند
قرص بلوبری با چه داروهایی تداخل دارد؟
قرصهای لاغری مثل بلوبری بهواسطه ترکیبات تشکیلدهندهشان تداخلات دارویی را هم به همراه خواهند داشت و میتوانند عوارض خطرناکی را برای افراد ایجاد کنند. در صورتی که داروهای زیر را مصرف میکنید، بهتر است حتماً با تجویز پزشک به سراغ قرص لاغری بلوبری بروید:
- داروهای رقیقکننده خون: مصرف همزمان قرص بلوبری و داروهایی مثل وارفارین خطر خونریزی را بیشتر میکند.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی: ایبوپروفن و ناپروکسن در کنار قرص بلوبری میتواند خطر خونریزی معده را بیشتر و آسیب جدی به بخشهای مختلف بدن وارد کند.
- داروهای شیمیدرمانی: بلوبری ممکن است با داروهای شیمیدرمانی تداخل داشته باشد و اثربخشیشان را کاهش دهد.
آیا قرص بلوبری نیاز به نسخه دارد؟
برای خرید قرص لاغری بلوبری نیازی به نسخه دکتر ندارید. با این حال، بهترین راه برای استفاده از قرصهای لاغری مشابه بلوبری این است که با مشورت و تجویز پزشک مصرف شود چون گزینه سالمی برای لاغری نیست و روشهای بهتر و بدون عارضهای برای کاهش وزن وجود دارد.